Kujtim Bala spelade innan sin tid som sportchef i J-Södra bland annat i Dalkurd. I augusti fick han lämna sin tjänst i Jönköpingsklubben. Foto: SVT/TT

Tvistefrågan om sparkad sportchef kan avgöras av Fotbollförbundet

Uppdaterad
Publicerad

Svenska fotbollförbundet har kopplats in för att titta på meningsskiljaktigheterna sedan Jönköpings Södras sportchef Kujtim Bala fick sparken i augusti.

J-Södra anser att Bala brutit mot de värderingar som klubben jobbar efter och att han därför inte kunde jobba kvar. Men Balas juridiska ombud menar att det inte stämmer och har nu begärt att Svenska fotbollförbundet ska titta på ärendet. Fotbollförbundet har nu utsett en ordförande i skiljetvisten, men någon tidsplan är ännu inte satt.

– Nej, vi väntar på handlingar, säger Risto Stoorhöök som är utsedd ordförande under tisdagen.

Martin Klette som är Kujtim Balas juridiska ombud meddelade under onsdagen att han skickat in handlingarna.

Sparkades med omedelbar verkan

I augusti gav klubben besked att Kujtim Bala tagits ur tjänst på grund av ett ”pågående personalärende”. Sedan kom beslutet att sparka Bala med omedelbar verkan. Jönköpings Södra har valt att inte berätta några detaljer kring vad sportchefen gjort som brutit mot klubbens värderingar.

Martin Klette hävdar att klubben inte berättar hela sanningen och att avskedandet kan ha handlat om att spara in på kostnader, med tanke på klubbens ansträngda ekonomi. Men det påståendet har J-Södras ordförande Mats Tidstrand tillbakavisat.

Kujtim Bala började arbeta som sportchef i J-Södra strax innan årsskiftet, och han skrev på ett kontrakt som sträckte sig till slutet av 2021.

I klippet nedan hör du Martin Klette berätta om sin syn på sparkandet av Kujtim Bala.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kujtim Bala spelade innan sin tid som sportchef i J-Södra bland annat i Dalkurd. Nu har han fått lämna sin tjänst i Jönköpingsklubben. Foto: SVT/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer