Drygt 14 000 besökare väntas till mässan. Foto: SVT

Tusentals besökare väntas till underleverantörsmässan

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 14 000 besökare väntas till Elmias underleverantörsmässa som drog igång idag, och runt 1 130 utställare finns på plats under veckan.

– Det som man trodde var omöjligt förra året finns hos oss på mässan redan idag, säger Lina Galow, kommunikationsansvarig.

Företagen som kommer till mässan producerar främst produkter till fordonsindustrin i plast och metall. 

– På mässan hittar man allt material som krävs från en ritning till att bygga ihop en färdig bil till exempel. Det finns företag som jobbar med utveckling, design samt specifika produkter som företag vill ha på ett speciellt sätt utformat för just dem, berättar Lina Galow, som är kommunikationsansvarig på mässan.

Utställarna består till 30 procent av utländska företag, och bland dessa finns 27 olika länder representerade.

Matchmaking för deltagare

Ända sedan 1975 har mässan funnits, men den utvecklas för varje år. I år har den del av mässan som kallas för ”matchmaking” kopplat ihop 30 inköpare med 100 leverantörer. Det skapar 240 möten under veckan, som deltagarna hoppas ska leda till affärer.

En del av mässan som växer snabbt är IOT – Internet of Things – den teknik som kopplar samman internet med olika produkter. Här hittar man till exempel en liten EKG-apparat som man kopplar till en app. Via appen kan en privatperson sedan skicka EKG-värdet till en läkare som kan förklara vad det betyder.

– Det som man trodde var omöjligt förra året finns hos oss på mässan redan idag, säger Lina Galow.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.