Sökandet efter den försvunna kvinnan pågår i skogen mellan Eksjö och Nässjö. Missing people är inkopplade. Foto: Bengt LjunggrenVisa alla (3)
Visa alla (3)

Ung kvinna försvunnen

Publicerad

Sökandet efter den 21-åriga kvinna från Eksjö som varit försvunnen sedan i lördags har fortsatt under natten till tisdag utan resultat. Polisen har nu tagit hjälp av försvarsmakten och räddningstjänsten. Även Missing People fortsätter under dagen sitt sökande.

Polisen har nu inlett en förundersökning gällande människorov. Två personer har tagits in till förhör men de har släppts och ingen av dem är misstänkta för brott.

Utreder människorov

Sökandet efter den 21-åriga kvinnan som har varit försvunnen sedan i lördags trappades upp under måndagen och Missing people inledde en akut skallgång strax utanför Eksjö. De fortsätter under tisdagen och nu har polisen också fått hjälp av försvaret och räddningstjänsten.

Kvinnan bor i Eksjö utanför Jönköping och senast någon hade kontakt med henne var via sms vid lunchtid i lördags. Kvinnan ska då ha meddelat att hon var på väg till Malmö för att träffa en släkting och satt på ett tåg. Hon kom dock aldrig fram och enligt polisen har hennes tågbiljett inte scannats under resan. Om hon överhuvudtaget satt på tåget är alltså oklart.

Polisen har sökt kvinnan, bland annat i hennes bostad och på andra platser där hon kan befinna sig, men hittills har hon inte setts till.

– Vi fick det första larmet redan på lördagskvällen då kvinnan inte kom fram till sin släkting, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

– Vi drog inte igång direkt med ett eftersök, människor kan ju ha olika anledningar till att hålla sig undan. Men då hon inte kom till sitt jobb i morse så söker vi henne mer intensivt.

Missing people inkopplade

Under måndagseftermiddagen engagerade Missing people sig och drog igång en större sökinsats, med hundförare, fotfolk och drönare. Man samlades vid polishuset i Eksjö, och intresset var stort.

– Det är väldigt många som är på plats här, säger Catarina Pilstam-Toredotter från Missing people på eftermiddagen.

– Anställda från det företag där kvinnan jobbar är redan ute och letar och i samarbete med polisen så skickas grupper nu ut för att söka efter henne i ett område i riktning mot Ormaryd, där en telemast plockat upp en signal från hennes mobiltelefon, säger Pilstam-Toredotter.

Inga fynd har dock gjorts i området.

Vid 20-tiden på måndagskvällen meddelade Missing people att de avvecklade sökningen för dagen. Då låg temperaturen ute på omkring 3-4 minusgrader.

– Det är inte de bästa förutsättningarna, men vill göra vårt bästa, säger Catarina Pilstam-Toredotter och meddelar att Missing people planerar ett nytt sök vid klockan 12 på tisdagen.

Foto: Bengt Ljunggren

Thomas Agnevik presstalesman på polisen är bekymrad över att man ännu inte har lyckats lokalisera kvinnan.

– Vi har fått en del tips men inga som har varit riktigt heta, det finns inget som tyder på att vi kommer hitta henne i närtid.

Under natten mot tisdagen fortsatte sökandet utan resultat och under tisdagsmorgonen meddelar polisen att de inlett en förundersökning gällande människorov.

Signalement på kvinnan

Visa

Kvinnan är cirka 165 centimeter lång och har mörkt hår i en längre frisyr. Hon kan vid försvinnandet ha varit klädd i en svart jacka, svarta sneakers och svarta byxor. Hon kan också ha burit en ryggsäck.

Om du har uppgifter om den försvunna kvinnan. Kontakta polisen via 114 14. I akuta fall ring 112.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer