Ung man slogs medvetslös med knogjärn

Uppdaterad
Publicerad

En ung man i Tranås fick föras till sjukhus under lördagskvällen sedan han blivit grovt misshandlad av en grupp tonårspojkar. Larmet inkom till polisen klockan 22.18.

Mannen, som är i 20-årsåldern, blev misshandlad med slag och tillhyggen så pass allvarligt att polisen bedömer den som synnerligen grov.

Gärningspersonerna ska vara i 15-16-årsåldern. Den unga mannen ska ha mottagit flera slag mot huvudet och förlorat medvetandet under attacken.Han fördes med ambulans till sjukhus. Polisen kunde senare hålla ett förhör med honom på sjukhuset. När polispatrullen mötte den unga mannen hade han flertal skador.

– Det här var extra allvarligt måste jag säga, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen.

Tre tonåringar är nu misstänkta för synnerligen grov misshandel. Polisen har sökt efter dem under natten men ingen har gripits.

– Den här unga mannen ska ha blivit misshandlad med knytnävesslag och knogjärn, påstås det från uppgifter vi fått initialt, säger Thomas Agnevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.