Delar av skadegörelsen i Eksjö har filmats av ungdomarna själva. Här syns en av dem gå till attack mot en buss med baseballträ. Foto: Polisens förundersökning

Unga män döms för omfattande skadegörelse i Eksjö

Publicerad

Två unga män i 20-årsåldern döms vid Eksjö tingsrätt för flera fall av skadegörelse. Ett antal bilar, en buss och en busskur är något av det som de två förstörde en natt förra året.

Den yngre mannen som är 21 år döms för åtta fall av skadegörelse. Den äldre som är 23 år döms för två fall. De döms båda till skyddstillsyn och de ska betala skadestånd. 23-åringen ska betala sammanlagt drygt 110 000 kronor till bland annat Aneby buss & Taxi AB och Eksjö kommun. 21-åringen ska betala sammanlagt omkring 175 000 kronor.

Det var i mitten av november förra året som de två gick omkring i Eksjö med baseballträ och en sekatör. De attackerade en buss, en busskur och flera bilar. De krossade också rutor på en skola och ett konditori.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.