Två ungdomar som satt i vagnen som välte fick föras med ambulans till sjukhus. Foto: Jan G Franzén

Ungdomar bogserades i kundvagn av A-traktor – föraren åtalas

Publicerad

En pojke åtalas efter att med en A-traktor ha dragit en kundvagn med tonåringar i, som slutade med en olycka med personskador.

Det var den 13 juni som ambulans, räddningstjänst och polis kallades till en gata vid Junkaremålsskolan i Tranås efter att en olycka inträffat. Enligt uppgifter till polisen satt de två tonåringarna i en kundvagn som drogs runt av en A-traktor utanför skolan. Vittnen på plats sa att vagnen sedan välte och att de två ungdomarna föll till marken.

– Vi har tagit A-traktorn i beslag och en förundersökning om vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik har inletts. Men ingen person är frihetsberövad, sa polisens presstalesperson Thomas Agnevik timmarna efter att olyckan inträffat.

Vårdslöshet i trafik

Tonårspojken som körde A-traktorn åtalas nu i Eksjö tingsrätt misstänkt för vårdslöshet i trafik. Han misstänks inte längre för vållande till kroppsskada.

De båda tonåringarna som satt i kundvagnen fördes till Höglandssjukhuset med lindriga skador.  En av dem hade åkt hem efter vård och en blev inlagd för vård.

Kundvagnen som drogs av A-traktorn ska ha haft låg hastighet när kundvagnen åkte in i en trottoarkant och välte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.