Två ungdomar skadades och har förts med ambulans till sjukhus. Foto: Jan G Franzén

Ungdomar bogserades i kundvagn av A-traktor – skadades när vagnen välte

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig olycka inträffade strax före klockan 11 vid Junkaremålsskolan i Tranås. Två ungdomar har förts till sjukhus.

Enligt uppgifter till polisen satt de två tonåringarna i en kundvagn som drogs runt av en A-traktor utanför skolan. Vittnen på plats säger att vagnen sedan välte och att de två ungdomarna föll till marken.

– Vi bedömer att det är en allvarlig olycka. Det talas om blod från huvudet och andningssvårigheter, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman.

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen och de två ungdomarna har förts till sjukhus.

– Vi har tagit A-traktorn i beslag och en förundersökning om vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik har inletts. Men ingen person är frihetsberövad, säger Thomas Agnevik.

På skolan har polis informerat elever och personal om det inträffade under en samling i aulan.

Hjärnskakning och armfraktur

Strax innan klockan 13 meddelande polisen att båda tonåringarna var vakna och talbara när polisen kom till platsen. Den ene tonåringen har en befarad hjärnskakning och den andre en armfraktur.

Senare under eftermiddagen meddelades från Höglandssjukhuset att båda var lindrigt skadade. En av dem hade åkt hem efter vård och en blev inlagd för vård.

Kundvagnen som drogs av A-traktorn ska ha haft låg hastighet när kundvagnen åkte in i en trottoarkant och välte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer