Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter de många klagomålen på den motorburna ungdomen i Vetlanda har ungdomarna nu fått en egen plats att vara på, där de inte stör någon. Hör mer i klippet. Foto: SVT

Ungdomar i Vetlanda får egen plats att köra bil

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Vetlanda kommun tillsammans med Vetlanda Rally och Racing Club bestämt att ge ungdomar en egen plats att köra bilar och A-traktorer på. Detta efter att kommunen fått klagomål gällande nedskräpning och störande musik.  

Den valda platsen blir vid speedwaybanan och ordningen ska hållas baserad på de regler som ungdomarna själva varit med och skrivit. Och ungdomarna upplever att det bästa var att de fick medverka i att skriva reglerna och kunna bestämma själva.

– Ungdomar och medborgarna i Vetlanda ska kunna känna att man kan samexistera på något sätt, säger Erik Hjärtfors, ordförande på Kultur- och fritidsnämnden i Vetlanda kommun. 

Hur kändes det när du fick reda på att ni får en egen plats?

-Jag blev nästan gråtfärdig när jag hörde att vi äntligen fick en egen plats, berättar Sebastian Johansson, en av ungdomarna som nu kör bil på den nya platsen för SVT. 

Mer om hur ungdomarna  upplever den nya samlingsplatsen  ser du i klippet ovan. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.