En ung kvinna ska bland annat ha blivit huggen i benet med en kniv samt blivit tvingad att föra över pengar från sitt bakkonto. Foto: Bild ur förundersökningen

Ungt par på Höglandet åtalas för särskilt hänsynslösa och råa brott

Uppdaterad
Publicerad

Ett ungt par från Höglandet åtalas vid Eksjö tingsrätt för en rad brott som beskrivs som särskilt hänsynslösa och råa. De ska bland annat under hot ha misshandlat och tvingat en kvinna att klä av sig och äta jord.

Åtalet omfattar bland annat två fall av grov misshandel mot två olika kvinnor, olaga tvång och skadegörelse. Brotten ska ha begåtts i Vetlanda kommun i huvudsak under juni månad.

Under den ena grova misshandeln ska en kvinna ha blivit itvingad olja innehållande cannabis. Efter det ska hon ha huggits med en kniv i benet och blivit utputtad genom ett fönster. Samma utsatta kvinna ska också ha blivit tvingad att överföra 10 000 kronor till ett bankkonto. Detta skedde under hot med kniv eller yxa samtidigt som paret, enligt åtalet, spelade upp en film på en tidigare misshandel som de utfört.

Tände eld på kvinnans fot

Den unga kvinnan åtals också för att ha hällt vätska på kvinnas fot och sedan ha tänt på.

I det andra fallet av grov misshandel blev en kvinna slagen och hotad samt tvingad att klä av sig och äta jord.

De båda fallen av misshandel beskrivs att ha begåtts med särskild hänsynslöshet och råhet och bör därför enligt åklagaren bedömas som grova.

Kvinnan förnekar brott medan mannen erkänner vissa delar av åtalet. Rättegången inleds den tredje augusti.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer