Catharina Högberg är institutionschef på det statliga Sis-ungdomshemmet Stigby på Visingsö. Foto: SVT

Upplopp på ungdomshem – en anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till måndagen utbröt tumult på det statliga ungdomshemmet Stigby på Visingsö. Fönster krossades och en person är nu misstänkt för skadegörelse och försök till grov mordbrand.

Polis tillkallades till ungdomshemmet kl 01:20 under natten till måndag. Det är oklart hur många personer som var inblandade, men en pojke i övre tonåren misstänks ha varit drivande i bråket.

– Vi håller just nu på och gå igenom vad som har hänt, men det har varit upplopp i natt på en avdelning, med bland annat krossade rutor så vi fick tillkalla polis för att reda upp situationen, berättar institutionschef Catharina Högberg.

En anhållen för grov mordbrand

Enligt polisen ska den misstänkte inte bara ha varit drivande i bråket utan även ha försökt anlägga brand på boendet. Då det bor flera person på ungdomshemmet är därför misstanken försök till grov mordbrand och skadegörelse.

Den misstänkte greps och togs med till polisstationen och tidigt under måndagsmorgonen anhölls han av åklagare.

Så här fungerar säkerheten på ungdomsboet Stigby – se reportaget från år 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.