Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nu planerar länets kommuner för mer gymnasieundervisning på plats på skolorna. Foto: TT

Utbildningsdirektören: ”Positivt med mer tid på skolan för eleverna”

Uppdaterad
Publicerad

Efter regeringens beslut att gymnasieskolorna ska köra kombinerad distans- och närundervisning så planerar nu kommunerna runt om i länet för att komma igång med detta.

Tidpunkten för när den kombinerade undervisningen kommer igång ser lite olika ut. Nässjö och Vetlanda kör igång nästa vecka. Jönköpings kommun kommer att planera nästa vecka för att köra igång med kombinerad undervisning vecka 5.

Omfattningen varierar mellan kommunerna. Nässjö kommun meddelar att årskurs 3 återgår till vanlig undervisning på måndag medan årskurs 1 och 2 kör kombinerad undervisning fram till sportlovet.

I Värnamo kommer en årskurs i taget att vara en vecka på skolan från och med nästa vecka.

Flera kommuner kommer att trappa upp mängden undervisning på plats i skolan fram till den 1 april, då regeringen väntas komma med nya besked om undervisningen i gymnasieskolan.

I klippet hör du hur Göran Isberg, utbildningsdirektör Jönköpings kommun, ser på att eleverna nu kan vara mer på plats på skolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet