Två skjutningar inträffade inne i Värnamo och en i Rydaholm i maj – nu läggs utredningarna ner. Foto: Fredrik Weibull/Kristin Renulf/SVT

Utredningar om Värnamoskjutningar läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har tvingats lägga ner utredningarna kring tre misstänkta mordförsök och skjutningar som skedde i Värnamo kommun i maj. Enligt Värnamo Nyheter har polisen haft svårt att få fram uppgifter från inblandade.

Två  av skjutningarna skedde inne i Värnamo i maj, då bland annat en ung man skottskadades på Blåbärsvägen. I det tredje fallet sköt okända in i en lägenhet i Rydaholm.

Polisen har nu enligt Värnamo Nyheter trots stora insatser tvingats lägga ner utredningen, eftersom man just nu inte kommer längre. Det har varit svårt att få personer kring fallen att tala.

Våldsvågen i Värnamo

– Aktörerna i de här ärendet har inte gett oss information som vi behöver. Det finns uppgifter att man har sett någon gärningsman men det är ingenting som man har kunnat gå vidare med, säger Rickard Finndahl som är chef för grova brottsgruppen till tidningen.

Finndahl är dock beredd att öppna utredningen igen om nya uppgifter skulle komma fram.

I klippet nedan kan du se SVT:s rapport efter skjutningen på Blåbärsvägen i maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet