Foto: SVT

Utställningssal stängs på länsmuseet – renoveringsarbete i källaren

Publicerad

Från och med augusti kommer en av Jönköpings läns museums utställningssalar att stängas under ett antal månader. Orsaken är ett renoveringsarbete i källaren och samlingen som finns där måste flyttas.

Arbetet påverkar länsmuseets källare, där delar av museets samling förvaras, och det finns risk för att puts faller ner över samlingen.

– Där har vi bland annat fotografier, porslin, glas och mycket kulturhistoriskt material, säger Liselotte Munther, enhetschef dokumentation, samling och publika aktiviteter på museet.

Klara under vintern

Källaren töms och samlingen som kräver speciella lokaler med tanke på luftfuktighet och säkerhet kommer istället förvaras i en av utställningssalarna. Det handlar om att vatten- och avloppsledningar ska bytas i fastigheten.

– En sal kommer att vara stängd från augusti till någon gång i februari – mars. Det är i den salen där vi visar vår egen konstsamling, den stora vita salen.

I övrigt kommer höstens och vinterns utställningar att visas som planerat. Samtidigt är det i coronans spår färre besökare på museet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.