Vad tycker du om jobbförtur i bostadskön? Foto: TT

Så här tyckte ni om jobbförtur i bostadskön

Publicerad

Fast jobb? Då får du gå före i bostadskön i vissa kommuner. Så här tyckte ni om det.

SVT rapporterade · Så här tyckte ni om jobbförtur i bostadskön

Tack för era tankar om förtur i bostadskön. Nu stänger vi chatten för den här gången.
11.19
Bra!!! Idag bor många unga vuxna hemma efter att de fått sitt första fasta jobb men de får inget hyreslägenhet med eget kontrakt och har kanske inte råd att köpa bostad direkt.Det verkar inte vara någon i politiken som bryr sig om den gruppen och då menar jag 20-30 åringar.
11.19
Det är bra jobb o bostad först
11.19
Är ambivalent. Får man gå före så uppmanas folk till att skaffa sig en fast anställning, vilket bidrar till förbättrad ekonomi. Men folk som verkligen behöver en bostad kanske då påverkas på ett märkbart negativt sätt.
11.19
Många kommuner har en skriande arbetskraftsbrist inom en rad sektorer. Att inte kunna erbjuda en bostad till de få som tänkas bryta upp och flytta till en ny stad vore en katastrof. Det är lätt hänt att tänka i termer om närande och tärande.
13.06
Orättvist så glöm det.
13.06
Kan bli tufft för de som är timanställda el projektanställda.
13.06
Det måste underlätta att ha ett fast jobb.
13.07
Det är ju förödande om människor måste tacka nej till jobb för att man inte får bostad på orten. Kan även gälla studenter på högskolor/universitet.
13.09
Skitbra!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer