Foto: TT

Personal på LSS-boende fick låsa in sig

Uppdaterad
Publicerad

En boende på ett LSS-hem för personer med autism och utvecklingsstörning hotade personal med våld och misshandel i ett sms. Hotet, som främst var riktat mot en av de anställda, har nu anmälts till Arbetsmiljöverket. Boendet har också polisanmält händelsen.

Det var i slutet av augusti som den boende hotade personalen, på ett boende i Jönköpingsområdet, med våld och misshandel. När personen kom till boendet hade personalen säkrat övriga boende i sina lägenheter, ringt polisen och gömt den hotade anställda på personalkontoret. Personen blev ännu mer upprörd när personalen var borta och uttalade då också hot mot övrig personal, som också låste in sig på personalkontoret.

Slår in dörren

I anmälan står: ”Den boende sparkar och slår på dörren tills gångjärnen går av och denne kommer in i kontoret. Personalen springer då vidare ut på balkongen där de håller emot balkongdörren. Den boende försöker komma ut och uttrycker verbala hot, samtidigt som denne kastar saker mot fönstret samt glaset i balkongdörren för att denne ska kunna komma åt personalen.”

När polisen kommer till platsen lugnade den boende ner sig och fördes med handfängsel till sjukhus.

Verksamhetschefen vid boendet säger att den boende inte längre finns kvar på boendet, då dennes behov förändrats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer