Anmälan om våldtäkt på A6 i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor i 20-årsåldern har anmält till polisen att de i helgen blev överfallna på A6-omårdet i Jönköping. En av kvinnorna ska ha blivit utsatt för våldtäkt och den andra kvinnan för våldtäktsförsök.

Enligt uppgifterna till SVT började två män jaga kvinnorna vid McDonalds på A6 i Jönköping natten till i söndags efter att kvinnorna avvisat en invit om skjuts. Utanför entrén till köpcentret Asecs ska männen ha fått tag på kvinnorna och brottat ner dem.

Männen uppges ha utsatt den ena kvinnan för våldtäkt och den andra för våldtäktsförsök. De båda männen ska ha slutat när en buss stannade vid en busshållplats i närheten och förvann då till fots mot stan.

Polisen bekräftar att det har gjorts en anmälan men är i övrigt förtegna om ärendet.

– Det stämmer att vi fått en anmälan. Det krävs nu fler utredningsåtgärder för att komma vidare och eventuellt göra ny bedömning om brottsrubricering, säger polisens förundersökningsledare Pia Paldanius.

Vilka de misstänkta förövarna var är i nuläget okänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.