Våldtog ung flicka – döms till långt fängelsestraff

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern från Nässjö kommun döms av Kalmar tingsrätt till åtta års fängelse för grov våldtäkt mot barn, ofredande, övergrepp i rättssak och olaga hot. Målsägande är en flicka i högstadieåldern hemmahörande i Kalmar län.

Vid flera tillfällen under 2019 ska den unga flickan ha blivit våldtagen av mannen som tidigare haft en relation med hennes mamma. Hon ska även ha blivit gravid och tvingats till abort av mannen. 

Vid ett tillfälle när flickan var hemma själv tog sig mannen in och tvingade henne till samlag under knivhot. Mannen ska även ha skickat meddelande där han skrivit att han skulle sprätta upp hennes underliv och skära henne i magen.

Flickan har själv berättat i polisens förhör att hon känt sig tvungen att samarbeta med mannen eftersom hon inte hade någon att vända sig till.

Berättade för närstående

Till sjukvårdspersonal ska hon ha sagt att pappan till barnet var en tidigare pojkvän. Om hon sagt sanningen ska mannen ha hotat att döda henne.

Händelserna uppdagades först i juni i år när flickan vågade berätta för en närstående vad som hade hänt. Hon fick kontakt med en kurator på skolan och det hela polisanmäldes.

Ska även utvisas

Mannen erkänner att han haft samlag med flickan men hävdar att det skett frivilligt och ömsesidigt utan våld eller hot.

Förutom åtta års fängelse döms han även till att betala ett skadestånd till flickan på 270 000 kronor. Han ska även utvisas från Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.