Foto: John Nelander, Vandalorum

Vandalorum kan få pris för samarbete med företagen

Publicerad

Konst- och designmuseet Vandalorum i Värnamo är en av tre nominerade till 2019 års Swedish Arts and Business Awards. Motiveringen är bland annat museets finansieringsmodell.

Priset Swedish Arts and Business Awards delas ut av föreningen Kultur och Näringsliv, som ett sätt att visa på goda exempel och uppmuntra till långsiktigt hållbara kultursamarbeten.

Nu är alltså Vandalorum i Värnamo är en av tre nominerade till priset. Föreningens hedersordförande HKH Prins Carl Philip kommer dela ut priset vid en ceremoni på Nobelmuseet i Stockholm den 27 maj.

Motiveringen till nomineringen lyder:

Visa

”Vandalorum i Värnamo har blivit en samlingsplats för konst och design i tre smålandslän men även på en nationell nivå. Med en unik finansieringsmodell har det lokala och regionala näringslivet i exceptionellt hög grad bidragit till ekonomi och utveckling för Vandalorum.
Den nu klara och ibruktagna Etapp 2 med nya byggnader och utvidgad programverksamhet förstärker Vandalorums roll som ett centrum för konst och design. Allt i syfte att stärka kreativiteten; något som är nödvändigt för företagens långsiktiga överlevnad. Vandalorum är en tydlig illustration till hur samarbete mellan kultur och näringsliv stärker båda parter.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer