Vårdas för livshotande skador efter arbetsplatsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som i går kväll skadades i en arbetsplatsolycka vårdas fortfarande för livshotande skador. Det meddelar Höglandssjukhuset i en presskommuniké. Samtidigt meddelar företaget att man stoppat produktionen på den linje där kvinnan arbetade.

Det var i går kväll som olyckan inträffade på Pastejköket i Tranås. Ingen såg när det hände utan en kollega hittade kvinnan, som är i 60-årsåldern svårt klämd och larmade då SOS.

– Hon är mycket, mycket illa skadad, säger Lasse Johansson, presstalesman vid polisen i Jönköping.

Enligt presskommunikén vårdas kvinnan fortsatt på intensivvårdsavdelningen och hennes tillstånd är fortsatt allvarligt.

Anställda erbjuds stöd

Arbetsmiljöverket och polisen utreder nu hur olyckan kunde ske. Samtidigt gör företaget en intern utredning.

– I dagsläget vet vi inte vad som orsakat olyckan då det inte finns något vittne till händelsen. Just nu är produktionen på den berörda linjen stoppad säger Ulrik Jismyr, platschef i Tranås.

Under dagen har alla medarbetare informerats om olyckan och erbjudits stöd.

– Vårt fokus är att säkerställa att något liknande inte kan hända igen. Givetvis är vi mycket tagna av vad som hänt och våra tankar går till vår drabbade kollega och hennes familj, säger Ulrik Jismyr, platschef i Tranås.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer