Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johanna Mattsson, som till vardags arbetar som parkarbetare, är en av dem som gått utbildningen. Foto: SVT

Vårdutbildar anställda inom Sävsjö kommun

Uppdaterad
Publicerad
Under våren har anställda inom Sävsjö kommun haft möjlighet att gå en utbildning inom vård och omsorg. Syftet har varit att stärka beredskapen om coronapandemin skulle slå hårdare mot kommunen.

Sävsjö kommun har hittills inte drabbats lika hårt av coronapandemin som många andra kommuner i länet. Mindre än 20 konstaterade fall i covid-19 har registrerats. Men i förebyggande syfte har kommunen utbildat anställda för att de ska kunna hoppa in och hjälpa till inom vården om en kris skulle uppstå.

– De kommer vara ett stöd till den ordinarie personalen om vi får ett pandemiutbrott framöver, säger Caroline Yderman, funktionschef på socialförvaltningen.

Hundratal frivilliga

Intresset för utbildningen har varit stort, ett hundratal frivilliga har anmält sitt intresse och under våren har 27 av dem gått utbildningen. Johanna Mattsson, som till vardags arbetar som parkarbetare inom kommunen är en av dem.

– Jag hoppas väl att jag aldrig kommer behöva rycka in, att det aldrig ska bli den akuta situationen. Men samtidigt känns det skönt att man är med i någon slags beredskap om det skulle behövas, säger Johanna Mattsson.

I klippet hör du mer om det här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet