Foto: SVT

Värnamo högst i sjukhusranking

Uppdaterad
Publicerad

Värnamo hamnar högst av länets tre sjukhus i Dagens medicins rankning av sjukhus i landet. Värnamo sjukhus är på plats 5 för 2017. Samtidigt innebär det att sjukhuset tappar placeringar från andraplatsen 2016.

Dagens Medicin utser Sveriges bästa sjukhus i tre olika klasser – universitetssjukhus, mellanstora och mindre sjukhus. Länets tre sjukhus finns alla i kategorin mellanstora sjukhus och de finns alla tre bland de tio bästa i landet, enligt rankningen för 2017. Värnamo sjukhus hamnar på femte plats, Höglandssjukhuset på sjätte plats och länssjukhuset Ryhov på sjunde plats.

Även om Värnamo är bäst i den nya mätningen så har sjukhuset tappat placeringar jämfört med året innan. 2016 låg Värnamo på en andraplats. År 2015 hamnade länssjukhuset Ryhov på första plats i mätningen.

Rankningen bygger på sju huvudkategorier: Medicinsk kvalitet, tillgänglighet, hygien, patientenkäter, trycksår, överbeläggningar och för universitetssjukhuset även ekonomi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.