Varning för maskerad man sprids på Facebook – polisen: ”Vi har fått in en anmälan”

Uppdaterad
Publicerad

På Facebook sprids uppgifter om en maskerad man i Jönköping som lyser människor i ansiktet med ficklampa och jagar dem, enligt uppgifterna ska mannen särskilt vara ute efter tjejer och en polisanmälan ska ha gjorts. Polisen bekräftar att de fått in en anmälan.

Polisen har fått in en anmälan om ofredande av en kvinna. Två andra personer har även kontaktat polisen men inte gjort någon anmälan.

– Den här anmälan gjordes via 114 14 i lördags, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisen. 

– En kvinna har anmält att en person ska ha riktat ett starkt ljus mot henne, och sedan följt efter henne. Ärendet behandlas som ett ofredande.

”Rykten kan skapa oro”

Trots att polisen alltså bekräftar att det finns en polisanmälan, så ser man ändå att det skulle kunna finnas en risk för ryktesspridning på sociala medier. Händelsen skulle kunna bli förstorad och skapa en obefogad otrygghet.

Polisens presstalesperson, Monica Bergström betonar ändå att det är viktigt att göra en polisanmälan om man blivit utsatt för något.

Hör hela intervjun med polisen om uppgifterna om den maskerade man som ska ha jagat människor i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.