Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lång köbildning mellan Mullsjö och Jönköping där en lastbil har kört fast i snöovädret. Foto: Johannes Tolf/SVT

Faran inte över – men lugnare trafikläge än befarat i snöovädret

Uppdaterad
Publicerad

Det är besvärligt på länets vägar till följd av snöovädret, men trots det så har räddningstjänsten det lugnare än befarat. I klippet ger vakthavande räddningschef Fredrik Björnberg sin bild av läget.

Under onsdagen utfärdade SMHI en orange varning över bland annat Jönköpings län för snöfall i kombination med blåst. I samband med det ställdes flera tågavgångar in och länsbor uppmanades att om möjligt stanna hemma eller att ta det lugnt på vägarna.

Det är besvärligt på flera vägar, framför allt på Höglandet och i Vaggeryd. Bilar har krockat och lastbilar har fastnat i snön under dagen, men ingen person har skadats i samband med det. Och trots trafikproblem så har det varit lugnare än befarat.

Trafikanter uppmanas till fortsatt försiktighet

– Folk har lyssnat på de varningar som gått ut och tar det lugnt i trafiken, säger Fredrik Björnberg som är vakthavande räddningschef på Räddningstjänsten i Jönköping.

Han betonar att faran inte är över och att varningen ligger tills på torsdagsmorgonen.

– Vädervarningen ligger fram till klockan sex imorgon bitti sedan kommer det lugna ned sig, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.