Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Fredrik Weibull/SVT

Vätterhem: ”Oerhört tragisk händelse”

Uppdaterad
Publicerad

Flera lägenheter rökskadades och en lägenhet totalförstördes i branden på ett trygghetsboende i Huskvarna på torsdagskvällen. Det var en olyckshändelse som orsakade branden.

En kvinna i 90-årsåldern skadades allvarligt i branden på trygghetsboendet. Nio lägenheter blev kraftigt rökskadade och en lägenhet totalförstördes i branden. 

– Erfarenheten säger att det kommer att ta tre till sex veckor att sanera de rökskadade lägenheterna. Den totalförstörda lägenheten kommer att ta längre tid eftersom allt behöver bytas ut. Vi jobbar nu för att lösa boendefrågan för de som inte kan bo i sina fastigheter, säger Carl-Magnus Jonsson biträdande förvaltningschef på Vätterhem.

Tidig teori avskrevs

Polisens kriminaltekniker undersökte fastigheten under dagen. En tidig teori var att branden kunde bero på ett elfel i ett kylskåp, men det avskrevs senare. Istället blev polisen säker på att det berodde på en olyckshändelse, men vilken typ av olycka kan presstalespersonen inte berätta.

– Det är jättetråkigt. Förstås så tänker man på de som drabbats av detta, säger Carl-Magnus Jonsson.

Se mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.