Vattnet måste fortfarande kokas i Sandhem

Uppdaterad
Publicerad

Efter två veckor måste de boende i Sandhem i Mullsjö kommun fortfarande koka det vatten som ska användas till mat. Vattnet är inte tjänligt utan innehåller tarmbakterier.

Sedan man upptäckte koliforma bakterier i vattnet i Sandhem för två veckor sedan ha de boende i samhället fått koka sitt vatten.

Finns tjänligt vatten

Mullsjö kommun har spolat vattensystemet och under onsdagen meddelade man att de prover som togs i början av veckan visar att det finns tjänligt vatten i alla provpunkter utom en. Det innebär att man ännu inte med säkerhet kan säga att läget har stabiliserat sig. Var bakterierna kommer ifrån är oklart.

Därför kvarstår rekommendationer att koka det vatten som används till matlagning eller förtäring.

Koka vattnet

Du som använder det kommunala dricksvattnet i Sandhem ska koka vattnet innan förtäring. Tänk även på att använda kokt vatten till tandborstning och se till att små barn inte dricker vatten i samband med dusch eller bad.

När du sköljer grönsaker ska du också använda kokt vatten, liksom till kaffebryggaren och när du ska göra is.

Källa: Mullsjö kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.