I klippet hör du kommunikationschef Annelie Jönsson om det ovanliga greppet i Vetlanda. Foto: Emma Johansson/SVT

Vetlandas nya satsning för att undvika trängsel under EM

Publicerad

Vetlanda kommun tar till ett ovanligt grepp för att göra det mer lockande att följa restriktionerna i pandemin, trots fotbolls-EM. Vetlandabor som sköter sig kan nämligen vinna priser under hela turneringen.

Kampanjen startade i måndags och under de två första dagarna var 200 Vetlandabor med och tävlade. För att tävla så kryssar man i vilka restriktioner man följt och är med i en lottning.

– Vi hoppas att vi framför allt kan nå lite yngre målgrupper. Vi har märkt att de har varit lite svåra att nå, säger kommunikationschef Annelie Jönsson.

Corona Jönköping

En vinnare till en vattenflaska dras varje dag, en vinnare till presentkort på 300 kronor dras i slutet av varje vecka och en vinnare till presentkort på 1 000 kronor dras i slutet av hela tävlingen.

– Vi behöver hitta lite nya sätt att nå ut. Det här är ett nytt och innovativt sätt att säga samma sak som vi egentligen har gjort i ett år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet