Svenskarna äter nästen två kilo mindre kött i år jämfört med 2017. Foto: TT/SVT

Vi lägger allt mindre kött på tallriken

Uppdaterad
Publicerad

Siffror från Jordbruksverket som presenterades idag visar på en tydlig trend. Vi har mindre kött på tallrikarna.

Under 2018 minskade köttkonsumtionen med 1,8 kilo per person och år. Samtidigt så ökar den svenska produktionen av kött, en ekvation som går ihop genom att vi numera exporterar mer kött men har minskat importen av utländskt kött, det visar siffror från Jordbruksverket.

SVT gav sig ut för att kolla med länsborna om de har ändrat sina vanor och numera äter mindre kött. Se klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimat

Mer i ämnet