Hör Anette Claesson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Värnamo kommun, berätta om kommunernas utvecklingsresa när det gäller hygienrutinerna. Foto: Gustaf Söderström/SVT

”Vi ska göra samma resa som regionen har gjort”

Publicerad

Region Jönköpings län är bäst i landet när det gäller att följa hygienrutiner inom vården. Men länets kommuner har en bit kvar när det gäller efterlevnad av hygienrutinerna eftersom de påbörjat arbetet senare än regionen.

Värnamo kommun är en av de kommuner som under några år har arbetat för att bli bättre och i nuläget ser det mycket bättre ut. Det säger Anette Claesson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Värnamo kommun. Hon menar att det tog tid även för Region Jönköpings län att få ordning på hygienrutinerna.

– Vi jobbar bra i kommunerna nu men det tar tid att få in det på alla nivåer i kommunernas vård och omsorg, säger Anette Claesson.

I klippet hör du Anette Claesson berätta om den utvecklingsresa som kommunerna har att göra i hygienarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet