Flera av konstverken kan tolkas ha sexuell innebörd, men Anna Gyllenklev tycker att det är viktigt att inte censurera konst. Visa alla (3)
Visa alla (3)

Delad penis väcker uppmärksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Lagom till årets KulturDagNatt gästas Jönköping av en konstutställning som turnerar runt i landet. Med den vill projektledarna bland annat ge barn en ökad förståelse för vad konst är.
– Det som väcker mest uppmärksamhet är den delade penisen, säger projektledare Anna Gyllenklev.

– Jag tycker att det är viktigt att få barn att förstå att man kan tycka olika om konst, säger Anna Gyllenklev, projektledare för utställningen, som också innehåller ett parallellt projekt för barn.

– Vi har guidade visningar för barn. Vi vill prata med barnen om konsten.

Utställningen, Moving Art Project innefattar 102 konstnärer och turnerar i tio städer och den väcker uppmärksamhet.

– Det är alltid spännande att komma till en ny stad och se om det kommer några nya kommentarer som vi inte hört tidigare.

Delad penis

När vi når Anna Gyllenklev bara någon halvtimme efter att utställningen har flera besökare redan kommit.

– Det som väcker mest uppmärksamhet är den delade penisen. Man kan se på både äldre män och unga pojkar att det riktigt gör ont i dem att titta på den.

Flera av konstverken kan tolkas ha sexuell innebörd, men Anna Gyllenklev tycker att det är viktigt att inte censurera konst.

– Däremot är det viktigt att vuxna finns tillgängliga för de frågor barnen kan tänkas få av konsten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer