Räddningstjänsten fick backa ut ur villan – konstruktionen riskerar att rasa samman av branden. Foto: Bengt LjunggrenVisa alla (2)
Visa alla (2)

Villa övertänd i Ingatorp

Publicerad

Flera räddningsstyrkor larmades till en villabrand i Ingatorp på fredagskvällen. Två personer som andats in brandrök har förts till sjukhus.

Räddningstjänsten fick larm om en villabrand i Ingatorp, öster om Eksjö, klockan 18.13. När de kom fram var villan övertänd och lågor slog ut genom fönstren.

Enligt räddningstjänsten ska inga personer vara kvar i villan.

Villan brann under fredagskvällen i bägge våningsplan och på vinden. Räddningstjänsten fick därför ändra sin taktik.

– Vi har backat ur, för vi vågar inte lita på konstruktionen invändigt, säger brandingenjör Jonas Petri, som är ansvarigt befäl vid räddningstjänsten i Eksjö.

Försöker hindra spridning

Räddningstjänsten fick jobba för att branden inte skulle sprida sig till de två fastigheter som ligger på var sida av huset.

– Vinden ligger gynnsamt än så länge, säger Jonas Petri vid 20-tiden på kvällen.

Räddningsstyrkor från fyra brandstationer fanns då på plats och polisen hade skickat dit en patrull för att säkra platsen för räddningstjänstens arbete.

Två personer till sjukhus

Räddningstjänsten meddelar att två personer förts med ambulans till sjukhus.

Enligt polisen är det en 17-årig pojke och en 52-årig man som förts till sjukhus eftersom de andats in brandrök.

– Brandorsaken är än så länge okänd, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl på polisen region Öst.

Enligt polisen kommer släckningsarbete att pågå natten till lördag. Fastigheten är avspärrad och på grund av de omfattande skadorna kommer polisen inte att kunna göra någon teknisk undersökning på några dagar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer