Ville hyra flygplan – greps misstänkt för drograttfylleri

Uppdaterad
Publicerad

Personal på Jönköpings flygplats slog vid 18.30-tiden larm till polisen då en man uppträdde märkligt i terminalbyggnaden.

– Det var en man som de upplevde som påverkad som gick runt och frågade om han fick hyra ett flygplan, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen.

Mannen uppträdde enligt polisen inte hotfullt på något sätt och lämnade efter en stund flygplatsen i en bil. Bilen stoppades av en polispatrull några minuter senare.

Föraren, en man i 35-årsåldern, fick blåsa i polisen sållningsinstrument, men det gav inget utslag. Men polispatrullen misstänkte att mannen var påverkad av droger och därför fick han följa med till polisstationen för provtagning.

Hittade föremål i bilen

Vid 20-tiden beslutade polisen att mannen skulle gripas. Orsaken var att det funnits föremål i bilen som tyder på att mannen planerat att begå brott.

– Därför är han förutom drograttfylleri även misstänt för förberedelse av grov stöld, säger Åsa Willsund.

Bilen är tagen i beslag.

Är bilen stulen?

– Den är inte anmäld stulen vad vi har kunnat se så här långt, men vi håller på att utreda det.

Mannen kommer att förhöras under kvällen och sedan är det upp till åklagaren att fatta beslut om han ska anhållas eller friges.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.