Elva av femton elbilar i hemtjänsten fungerade inte i kylan. Foto: TT

Vinterkylan knäckte hemtjänstens elbilar

Uppdaterad
Publicerad

Den kalla vintern har ställt till det för bland annat hemtjänsten i Tranås, då flera av deras bilar slutat fungera i kylan.

Socialförvaltningen i Tranås kommun har femton elbilar i sin verksamhet. Under vintern har det varit problem med elva av dem. Det skriver Tranås Tidning.

– Det är klart det är jättefrustrerande när man ska göra sitt jobb och inte kommer i väg till det. Man kanske ska se till att personen får sina läkemedel och då behöver man ibland hålla vissa tider, säger Lasse Jansson, socialchef till tidningen.

Bilarna leasas efter en kravspecifikation som socialförvaltningen angett. Avtalen och kravspecifikationerna kommer nu att ses över.

– Det är problem med elbilar av lite billigare sort just under vinterhalvåret, säger Patrik Karlsson, samhällsbyggnadschef till tidningen.

Antalet elbilar har den senaste tiden ökat kraftigt i landet, men det kan även innebära problem för elnätet. Mer om det i klippet nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.