VM-guldmedaljörer. Henrik Marvig tillsammans med Anna Beck. Foto: Svenska Cykelförbundet

VM-guld till Huskvarnacyklist

Uppdaterad
Publicerad

Huskvarabon Henrik Marvig, Jönköpings CK, inledde VM i Sydafrika med en 12:e plats på tempot. Han avslutade VM-veckan desto starkare med ett guld i linjeloppet.

Det blev två guld i linjelopp till Sverige när paracykel-VM i Pietermaritzburg avslutades. Henrik Marvig från Huskvarna vann klassen MC3 över 60,7 kilometer och Anna Beck från Kil tog hem segern i klassen WC3 över 48,6 kilometer.

Därmed kan det svenska paracykellandslaget resa hem med fem medaljer i bagaget. Bland annat tog Anna Beck silver i tempoloppet tidigare i veckan.

Båda gulden kom efter klungspurter. Marvig höll sig framme på upploppet i kamp med fem andra cyklister och Beck höll tre cyklister bakom sig över mållinjen. För Anna Beck var det kulmen på en stark säsong med fyra andraplatser på världscupen tidigare i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.