Jörgen Wålemark och J-Södras ordförande Mats Tidstrand på dagens presskonferens. Foto: Sophie Liljefall

Wålemark ny tränare i Jönköpings Södra

Uppdaterad
Publicerad

Jörgen Wålemark blir ny tränare i Jönköpings Södra. På en presskonferens på fredagen presenterade klubben vem som tar över när Jimmy Thelin valt att lämna som tränare.

Wålemark har sedan 2014 varit tränare för Superettanlaget Varberg. Nu är det alltså klart att han tar över Jönköpings Södra som kommande säsong spelar i Superettan efter att ha ramlat ur allsvenskan efter kvalförlusten mot Trelleborg.

– Jag hoppas att jag kan vara med och utveckla laget och att vi så snabbt som möjligt kan ta oss tillbaka till Allsvenskan, säger Jörgen Wålemark.

45-årige Jörgen Wålemark kommer från Ljungkile och under större delen av sin aktiva karriär spelade han för den klubben. Men han har även spelat i Skottland, Norge och på Cypern. Han avslutade sin aktiva karriär 2009.

Jörgen Wålemark i Ljungkile-tröjan. Foto: Brita Nordholm / TT /

Började som ungdomstränare

Tränarkarriären inleddes som U19-tränare i Häcken och de senaste fyra säsongerna har han varit tränare i Varberg. Nu tar han alltså över Jönköpings Södra, något som han känner stolthet över.

– Det ska bli roligt att börja träna laget. Vi får bygga vidare på det som har varit bra, passningsspelet och att få med många spelare i anfallet, säger Jörgen Wålemark.

Hans kontrakt gäller över två säsonger med möjlighet till ytterligare ett års förlängning.

Jimmy Thelin meddelade tidigare i veckan att han lämnar uppdraget som tränare för J-Södra. Vilket lag han tränar nästa säsong har han inte velat avslöja, men enligt uppgifter i Borås Tidning tidigare i veckan kommer han ta över som manager i allsvenska Elfsborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.