Foto: Philip Naskret

Wik fick klimatpriset

Uppdaterad
Publicerad

Lantbrukaren Mikael Wik på Adelövs gård får årets Klimatpris i länet.

Mikael Wik på Adelövs gård i Tranås har de senaste åren byggt en egen fjärrvärmeanläggning som kan försörja stora delar av byn med värme, bland annat skolan i Adelöv. Han får nu klimatpriset för sitt engagemang som juryn menar har inspirerat en hel bygd.

– Det är jätteroligt och överraskande, säger Mikael Wik efter att han tagit emot priset.

Han fortsätter:

– Vi har gjort det här för hela bygden. Att vi värmer upp och har vår egen skola är guld värt för att vi ska ha en levande landsbygd.  

Enligt länsstyrelsen är klimatpriset länets största och mest prestigefyllda pris och det delas ut för ett framgångrikt klimatarbete i Jönköpings län.

Bakom priset står Klimatrådet i Jönköpings län och det är fjärde året som priset delas ut till framstående, ambitiösa och innovativa personer, organisationer eller för åtgärder och initiativ inom energi- och klimatarbetet i länet.

Tidigare år har bland annat Aktiv Sol i Nöbbele och Friskis & Svettis i Jönköping vunnit priset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.