Foto: Lena Reinholdsson

Lastbil i olycka på järnvägsövergång

Publicerad

En lastbil körde vid 13-tiden på onsdagen ner stolpar vid en plankorsning i Sandhem utanför Mullsjö. Inget tåg var inblandat i olyckan men trafiken mellan Nässjö och Falköping stod still under flera timmar till följd av det som inträffat. En av de som blev stående på perrongen var Lena Reinholdsson.
– Det bara small till, säger hon.

Enligt räddningstjänsten var inte bommarna nedfällda när olyckan skedde utan lastbilschauffören körde in i utrustning omkring järnvägsövergången.

– Det var stolpar och någon skylt som hänger över. Ingen person har skadats eller så, men trafiken påverkas, sa Claes Lövgren vid räddningstjänsten i Jönköping.

”Det bara small till”

Lena Reinholdsson stod på perrongen i Sandhem och väntade på tåget som skulle ta henne till Mullsjö. Det var det första tåget som gick efter att det tidigare under onsdagsmorgonen inträffat en olycka sydost om Falköping som gjort att tågtrafiken fått ställas in. Då var det ett tåg som kolliderade med en lastbil.

Nu var det en lastbil med uppfällt flak som körde in i stolparna vid övergången.

– Jag stod 20 meter ifrån och såg hur lastbilen kom körande. Flaket var uppfällt eftersom han varit på andra sidan järnvägen och tömt snö. Han körde över järnvägen och fastnade i ledningarna. Det bara small till, säger Lena Reinholdsson.

Hon berättar att lastbilen då backade tillbaka och sedan körde framåt igen. När den den fortfarande inte kom loss gjorde chauffören samma sak igen.

– Då kom han loss. Jag gick fram och sa till honom att du kan ju inte lämna det så här. Du måste ju ringa någon.

Fick skjuts

Chauffören ringde räddningstjänsten som kom till platsen. Senare kom även Trafikverket för att kontrollera skadorna på övergången.

Vid 16-tiden stod tågtrafiken fortfarande still mellan Falköping och Nässjö och Lena fick ta skjuts av sin dotter till Mullsjö.

– Hon var snäll och kom och hämtade mig. En tjej till som skulle vidare fick hänga med, säger Lena Reinholdsson.

Vid klockan 18.40 meddelade Trafikverket att trafiken flyter på igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer