Flera stölder av tv-apparater har skett ur lastbilar den senaste veckan. Åsa Willsund på polisen säger till SVT att man misstänker att stölderna har ett samband. Foto: TT/Press Arkiv

Ytterligare ett stort antal TV-apparater stulna

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal TV-apparater uppges ha stulits efter ett inbrott i en lastbil vid ett företag på Solåsen i Jönköping. Det här är den tredje stora stölden av just TV-apparater den senaste veckan och polisen undersöker nu eventuella samband.

Förra veckan stals ett 70-tal tv-apparater från en lastbil som stod placerad i Skillingaryd, några dagar senare var det en liknande stöld från en lastbil på en rastplats utmed E4 vid Barnarp.

I helgen var det dags igen, en lastbil vid ett företag på Solåsen i Jönköping fick besök av tjuvar och över 50 stycken tv-apparater har försvunnit. Polisen har under morgonen varit på plats och spärrat av området för en grundlig teknisk undersökning.

Misstänker samband

Polisen misstänker att det är samma personer som ligger bakom de tre stölderna.

– Vi försöker nu kartlägga gärningspersonerna och utesluter inte ett samband säger Åsa Willsund presstalesperson på polisen region Öst. Hon misstänker dock att det stulna redan kan vara på väg ut ur landet.

– Om man tittar på liknande händelser tidigare så brukar det vara så, säger hon.

Har hittat spår

Efter den senaste stölden har polisen hittat spår som nu kommer att analyseras.

– Vi hoppas att det kan leda oss till en misstänkt som kan lagföras, säger Åsa Willsund.

Polisen är även angelägna om att få in tips på personer som kan ha sett något i samband med stölderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.