Johanna Hänninen, chef på livsmedelsenheten i Jönköpings kommun berättar att kontrollerna på uteserveringarna kommer att fortsätta.

Ytterligare kontroller av krogarna

Uppdaterad
Publicerad

Under den gångna helgen har miljö- och hälsoskyddsförvaltningen varit ute och kontrollerat nattlivet i Jönköping. Ingen av de krogar som inspekterades har tvingats stänga, men till helgen väntas fler människor vara ute.

– Det kommer bli varmare och det är lönehelg. Dessutom finns risken att ju längre tiden går så släpper människor på rekommendationerna, säger Johanna Hänninen, chef på livsmedelsenheten i Jönköpings kommun.

Under helgen har kommunen gjort uppföljande inspektioner på två uteställen i Jönköping. Där har det handlat om att se till att det inte blivit trängsel runt barerna.

Corona Jönköping

– Det har sett bra ut, men det beror kanske mest på att det inte varit så många ute i helgen. Det gäller att krogarna är förberedda att hantera avstånden om det blir fler gäster.

Dialog med smittskyddsläkare

Under helgen kontrollerades även andra ställen, men eftersom få människor varit ute så har det inte varit problem.

– Vi för nu en dialog med smittskyddsläkare för att se över vad vi behöver för kontroller den närmaste veckan. Dessutom känner vi oss inte redo att släppa de krogar som nu kontrollerats.  

Såhär sade kommunen och gäster om kontrollerna för någon vecka sedan:

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet