Ytterligare en person är misstänkt för mordet på en EU-migrant i Huskvarna. Foto: SVT

Ytterligare person misstänkt för mordet på EU-migrant

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person ska vara misstänkt för mordet på en EU-migrant i Huskvarna. Det handlar om en ung person under 15 år.

Sedan igår sitter en person anhållen misstänkt för att ha mördat en medelålders man i Huskvarna i början av augusti. Mannen som hittades död i en park i närheten av Smedbyn var enligt Kyrkhjälpen eu-migrant och hade tältat i området.

Unga misstänkta

P4 Jönköping uppgav på tisdagsmorgonen att ytterligare en person är misstänkt. SVT har fått bekräftat att det är en person som är under 15 år som har fått ett juridiskt biträde och att personen är misstänkt för mord.

Fallet ”Gica”

Under gårdagen greps en tonåring, som i söndags anhölls i sin frånvaro, misstänkt för mordet på mannen. Personen satt under måndagen i förhör, vad som framkom där är dock oklart. Polis och åklagare är i nuläget mycket förtegna i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet ”Gica”

Mer i ämnet