Ytterligare brott mot äldre

Uppdaterad
Publicerad

Flera äldre personer har under den senaste tiden blivit utsatta för stöld i hemmet och idag kom det in ytterligare anmälningar till polisen.

Vid 13-tiden på tisdagen fick polisen in ett samtal från Forserum. Inringaren hade sett två kvinnor gå runt och spana på bostäder. Den ena kvinnan uppges ha ringt på hos ett äldre par, men inte blivit insläppt. I en annan bostad fick kvinnan komma in, men någon stöld har inte upptäckts.

Bestulen på kontanter

Någon timme senare hörde personal från ett äldreboende av sig till polisen efter att någon ska ha tagit sig in i en brukares lägenhet och kommit över en okänd summa kontanter.

Strax innan klockan fem på eftermiddagen fick polisen in ytterligare en anmälan gällande misstänkt åldringsbrott. Denna gång i Gränna. En man i 85-års åldern hade fått påhälsning av två kvinnor som sa att de kom från sjukvården. Men mannen hade lyckats mota bort dem.

LÄS MER: Polisen varnar för brott mot äldre

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.