Kommunalrådet: ”Svårt att tolka valresultatet ”

Uppdaterad
Publicerad

Norrtäljes kommunalråd Olle Jansson (S) varnar för att det kommer att bli en tolkningsdiskussion kring valresultatet och en svår process att hantera.

Enligt Norrtälje kommuns kommunalråd Olle Jansson (S) är det här en fråga som är väldigt svår att folkomrösta om:

– Men är det så att fullmäktige fattat ett sådant beslut så ska vi givetvis följa det demokratiska beslut som finns, Olle Jansson (S).

Hur tolka valresultatet?

– Det kommer bli väldigt knepigt att tolka ett valresultat. Vi får se hur stort valdeltagandet blir och också hur man tolkar frågan om att alla skolor ska vara kvar. Det kommer bli en tolkningsdiskussion och en svår process att hantera det här folkinitiativet.

Varför folkomrösta?

– Det handlar i grund och botten om det beslut vi fattade i fullmäktige i juni 2016 om skolorganisationen och en skolstrukturplan där vi i bred enighet fattade ett beslut om att stänga ett antal av de allra minsta skolorna i kommunen och att flytta ett av våra minsta högstadium in till Norrtälje stad, säger Olle Jansson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolnedläggningen i Norrtälje kommun

Mer i ämnet