Foto: SVT

Manifestation för Kulturskolan i Krokom

Uppdaterad
Publicerad

En strid ström av elever i Kulturskolan uppträder i Magneten hela veckan. De vill visa både allmänheten och politiker att Kulturskolan är viktig.

– Det är viktigt att alla får se att vi spelar och sjunger, säger Sanne Engelin Andersson som precis klivit ner från scenen med sin fiol.

– Jag har tränat jättemycket, säger Sanne. Det gick bra men jag blev svettig.

Under rubriken Manifestival slår man ett slag för Kulturskolan. En manifestation för verksamheten samtidigt som man bjuder på festival och det är ett digert program som Kulturskolan bjuder på. Mängder av Kulturskolan elever uppträder med sång och instrument. Det blir även debatt med politiker och musikquiz.

Ragunda kommun har fått flera priser, bland annat för att kulturskolan är gratis. Det är inte aktuellt att ta bort avgiften i Krokom som är mellan 600-800 kronor per termin.

– Nej, det är det inte, säger Stefan Konradsson som är chef för Kulturskolan. Men det vore bra eftersom vi då skulle nå fler och andra målgrupper än de vi når idag.

Idag har Kulturskolan 300 elever och det är kö.

– Dels är det en ekonomisk fråga och dels är det svår att få tag i musiklärare, säger Stefan Konradsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.