Foto: TT

135 myggor krävdes för att ta hem VM-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Ha mörka kläder, var lite svettig och stå stilla. Mer än så vill den nykorade världsmästaren inte avslöja om hur man på bästa sätt fångar myggor. I helgen avgjordes mygg-vm i Övertorneå för andra året i rad.

Kristoffer Ekersund heter den nykorade världsmästaren. Men 135 infångade myggor tog han hem titeln i inofficiella mygg-vm som hölls i Övertorneå för andra året i rad.

– Det känns grymt skönt. Jag är en tävlingsmänniska som hatar att förlora.

Vilken taktik använde du dig av?

– Det kan jag inte avslöja, men jag var med och tävlade förra året och kom tvåa så jag visste ungefär hur jag skulle göra. Men mörka kläder, svettig och stå stilla, säger Kristoffer Ekersund.

Idéen till mygg-vm föddes efter att Övertorneå kommun inte fick något tillstånd att bekämpa myggen med biologiska bekämpningsmedel. Och eftersom att det enligt arrangörerna blev det  en succé hölls tävlingen även i år. 42 personer kämpade om titeln och omkring 600-700 myggor fångades in. Lite färre än förra året, något som kan bero på att till skillnad från förra året hade deltagarna bara 15 milnuter på sig istället för 30 minuter.

– Jag tycker att det var mer mygg i år än förra året, men de andra tyckte att det var mindre, säger vinnaren David Ekersund.

Något större firande av vinsten har det inte blivit, vinnaren har mest kliat sig på myggbetten. Men det tycker David Ekersund att det är värt.

– Absolut, med de priserna och äran förstås.

Kommer du att ställa upp och försvara titeln om det blir ett vm nästa år?

– Jodå, jag ska vinna igen med samma taktik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.