15-åringen tar på sig ansvaret: ”Min klient har inte kunnat besinna sig”

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkte 15-åringen tar ensam på sig ansvaret för det brutala bussdådet i Kiruna, uppger hans advokat Jonas Westerlund. 15-åringen hävdar dock nödvärn och att han var rädd för den mördade 20-åringen Reza Hoseini.

I dag kom åtalet kring det uppmärksammade bussdådet i Kiruna, som skedde den 15 juli i år där en 20-årig man dödades brutalt med över 90 knivhugg. Tre män, en 47-årig pappa och hans två söner på 15 och 17 år, åtalas alla för mord.

Pappan har hela tiden hävdat att han är oskyldig, medan 17-åringen erkänner att han har misshandlat 20-årige Reza Hoseini och 15-åringen att han utdelat det dödliga knivvåldet på 99 knivhugg.

Bussmordet i Kiruna

– Min klient har inte kunnat besinna sig i situationen som uppstått, säger Jonas Westerlund, advokat till den misstänkte 15-åringen.

I videon ovan berättar advokaten varför hans klient hävdar nödvärn – och varför han dödade 20-årige Reza Hoseini på bussen i centrala Kiruna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussmordet i Kiruna

Mer i ämnet