20-åring gripen i Kiruna: ”Ett klassiskt polisarbete”

Uppdaterad
Publicerad

En 20-årig man har gripits och anhållits som misstänkt för omfattande skadegörelse på bilar och tankstationer i Kiruna.

En husrannsakan har stärkt misstankarna och allt tyder på att mannen kommer att häktas.

Under de tre senaste månaderna har bilhandlarna i Kiruna drabbats hårt. av skadegörelsen.

20 bilar har vandaliserats och fyra tankstationer har slagits sönder och de lokala företagarna har utfäst en belöning på 20.000 kronor till den som kan tipsa polisen om förövaren.

20-åring gripen

I fredags grep kirunapolisen en 20-årig man, starkt misstänkt för grov skadegörelse och stölder.

En husrannsakan stärkte sedan misstankarna och mannen anhölls samma dag och nu tyder allt på att han även kommer att bli häktad på måndagen.

– Jag vill inte säga om han har kommit med några medgivanden eller inte, men han är på sannolika skäl misstänkt för brotten. I nuläget är han vår ende misstänkte, men vi får se vad den fortsatta utredningen kan ge, säger förundersökningsledaren i Kiruna, Fredrik Söderlind.

”Klassiskt polisarbete”

Enligt förundersökningsledaren har den utfästa belöningen på 20 000 kronor inte haft någon betydelse för gripandet av mannen.

– Nej, det handlar om vanligt klassiskt polisarbete och om en misstanke mot en speciell person som stärkts under utredningen. Det var inte något enskilt tips som ledde fram till gripandet den här gången, säger Fredrik Söderlind.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.