Porsöskolan Foto: SVT (arkivbild)

20 datorer stulna på Porsöskolan

Uppdaterad
Publicerad

Någon har brutit sig in på Porsöskolan i Luleå.

Inbrottet anmäldes till polisen nu på fredagsmorgonen. Enligt skolan rör det sig om 20 stycken datorer som försvunnit i inbrottet.

Polisen har under morgonen varit på skolan för brottsplatsundersökning och förhör.

Skadegörelse på Porsön och Björkskatan

– Vi håller på att rodda i det där nu. Vi kommer få ett antal lånedatorer, kanske inte 20 stycken. Så det är klart att det kommer påverka, vi kommer ju stå utan datorer ett tag iallafall, säger Annika Häggstål, rektor vid skolan.

Oroligt i området

Skolan har drabbats av skadegörelse vid upprepade tillfällen under hösten och vintern. I oktober krossades flera lampor vid skolan, och förra veckan ska någon ha skjutit in en raket i byggnaden via ett brevinkast. Området i stort har också drabbats av ett flertal bränder, senast natten till i onsdags då två bilar brann upp.

– Det är orolig en stämning, det är det. Det hör jag av föräldrar också. Raketerna som smällt, de här bilarna. Det är klart att det skapar en oro. Och eleverna förstår ju också att den här stölden har hänt, det blir mycket prat i klasserna om det, säger, Annika Häggstål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skadegörelse på Porsön och Björkskatan

Mer i ämnet