En man i 35-årsåldern döms för att ha utnyttjat sin exfrus dotter. Foto: TT

21-årig man döms för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man döms för våldtäkt mot barn efter att ha våldtagit en 14-årig tjej i Luleå kommun.

Det var i slutet av oktober förra året som en 14-årig tjej sov över hos sin tjejkompis i Luleå kommun. I samma veva bestämde sig även tjejkompisens pojkvän för att sova över. Alla tre sov tillsammans i en stor dubbelsäng och under natten ska den 21-årige mannen ha tryckt sig mot den 14-åriga tjejen, fört in sina fingrar i hennes underliv och sedan våldtagit henne.

Mannen erkände sina sexuella handlingarna, men enligt domen från Luleå tingsrätt trodde han att tjejen var med på det. 14-åringen säger däremot att hon inte alls var med på det, och att hon frös till is och blev chockad medan mannen våldtog henne. Tjejens mamma har i förhör till polisen berättat att 14-åringen förändrats efter händelsen och mått extremt dåligt.

Den 21-årige mannen döms för våldtäkt mot barn då tjejen bara var 14 år när våldtäkten ägde rum. Enligt tingsrättens dom har han berättat att han inte visste att hon bara var 14 år gammal. Men det trodde inte Luleå tingsrätt på. Bland annat för att 14-åringen mest troligt berättat om sin ålder för honom och att mannen i tidigare polisförhör har påstått att han känt till hennes ålder.

21-åringen döms till ett år och nio månaders fängelse. Han ska även betala 100 000 kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.