En man i 21-årsåldern döms till fängelse i två månader för misshande Foto: TT

21-åring döms för misshandel – fortsatte slå och sparka trots att mannen låg på backen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 21-årsåldern döms till fängelse i två månader för misshandel, trots att mannen låg på backen fortsatte 21-åringen slå och sparka.

Misshandeln utspelade sig den 15 juni 2018 i Arvidsjaur. 21-åringen ska ha misshandlat en man med slag och sparkar, trots att han låg på backen ska 21-åringen ha fortsatt slå. Sedan ska han ha angripit mannen och följt efter honom in i ett trapphus. För att ta sig in har 21-åringen krossat glasrutan på dörren, sedan ska han ha tagit en glasskärva och försökt hugga mannen.

Umgicks i kriminella kretsar

21-åringen förekommer sedan tidigare i belastningsregistret och har dömts för misshandel förr. Han uppger att han har haft ett umgänge där missbruk och kriminalitet förekom. Då han bedöms som olämplig att genomföra samhällstjänst anser tingsrätten att han bör dömas till två månaders fängelse och ska betala 12 500 kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.