Ung man avled efter arbetsplatsolycka i Gällivare

Uppdaterad
Publicerad

Den 24-årige mannen i Gällivare som fick livshotande skador på sin arbetsplats efter att en tryckluftsslang släppt har nu avlidit.

Olyckan inträffade på en byggarbetsplats på Malmheden norr om Gällivare klockan halv nio på tisdagsmorgonen. Den unga mannen arbetade som borrare för en entreprenör när en tryckluftsslang ska ha släppt.

Efter händelsen fick 24-åringen livshotande skador och fördes först till Sunderby sjukhus och sedan vidare till Umeå universitetssjukhus intensivvårdsavdelning. I dag, lördag, meddelade Region Västerbotten att mannen avlidit av sina svåra skador.

Polisutredning väntar

Strax efter att olyckan inträffat spärrade polisen av arbetsplatsen i väntan på tekniska undersökare. Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål har också kopplats in och det är åklagaren Stig Andersson som ansvarar för utredningen.

När SVT Norrbotten ringer upp företaget säger de att de inte vill uttala sig. De hänvisar till att det pågår en utredning om vad som skett och att allt arbete nu står helt stilla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.