Polis och åklagare har en tydlig bild av vad som hände men vill inte gå in på några detaljer av respekt för familjen. Foto: SVT

30-åring hittades död utomhus i Luleå – ingen mordmisstanke längre

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades avliden utomhus i Luleå natten mot tisdag. Två män  i 50-årsåldern har suttit anhållna misstänkta för inblandning i mannens död.

– Men de är inte längre misstänkta utan släpps under torsdagen. Det finns över huvud taget ingen misstanke om brott längre, säger kammaråklagare Jonas Fjellström.

Dödsorsaken gick till en början inte att fastställa och ärendet rubricerades av polisen som misstänkt mord.

– Genom förhör som hållits med de två tidigare anhållna, samt övriga utredningsåtgärder som vidtagits, har nu polis och åklagare en tydlig bild av vad som inträffat, säger Johan Fjellström.

Eftersom man inte längre misstänker brott kommer inte ytterligare utredningsåtgärder att vidtas.

– Eftersom det nu handlar om ett vanligt dödsfall och inte en mordutredning vill jag inte gå in på fler detaljer med hänsyn till familjen. De måste få sörja i fred, säger Jonas Fjellström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.